Dorințele

...așa numitele ispite ale Diavolului...

Anumite convingeri comune despre dorința bărbaților și a femeilor au un anumit sâmbure de adevăr. Spre exemplu, mai multe studii au arătat că bărbații sunt într-adevăr mai excitați de stimulii vizuali decât femeile.

Asta nu înseamnă că imaginile le lasă complet reci pe femei. De fapt, un alt studiu recent a arătat că reacția creierului la femei atunci când privesc imagini erotice este mult mai puternică decât la orice alt tip de reprezentare vizuală.

Aceste studii confirmă și faptul că bărbații tind să fie atrași de calitățile fizice, pe când femeile sunt încântate de calitățile care dau statut unui bărbat. Asta e o rămășiță din timpurile preistorice, când femeile căutau parteneri care să le poată asigura hrana și protecția, iar bărbații doreau partenere cât mai fertile.

Dar atenție! Se pare că timpurile s-au schimbat. Un studiu publicat în 2005 a descoperit că bărbații găsesc mai sexy femeile în poziții de putere decât pe cele subordonate.

Sexele se diferențiază cu siguranță atunci când vine vorba de fanteziile erotice. Pentru femei, fanteziile sexuale implică un tip arătos, gesturi romantice, intimitate emoțională și fizică. Iar bărbații sunt satisfăcuți imaginându-și anumite părți ale corpului și partenere multiple, iar în unele cazuri ei se excită peste măsură atunci când își închipuie că partenerele lor au orgasm.

Femeile, în schimb, par a fi de-a dreptul egoiste când vine vorba despre fantezii, pentru ele neavând importanță prea mare satisfacția bărbatului.

Cum se manifestă dorința...pentru femei

- puls și respirație accelerată;

- creșterea temperaturii corpului;

- sânii se umflă, sfârcurile se întăresc;

- fața, pieptul și sânii se înroșesc;

- fluxurile de sânge cresc în zona organelor genitale, făcându-le calde și excitate;

- pereții vaginului se umflă și se lubrifiază;

- clitorisul se umflă, iar două treimi din partea interioară a vaginului se lungește

pentru bărbați

- crește tensiunea arterială și pulsul;

- la unii bărbați se întăresc sfârcurile;

- înroșirea tegumentelor și transpirație abundentă;

- penisul devine erect;

- rectul și testiculele se contractă.

Nasul știe

Mirosul, împreună cu alte simțuri, este o componentă cheie pentru un sex grozav - gândește-te la sentimentul care te învăluie când îți apropii fața de gâtul iubitului tău și îi simți parfumul unic. Sunt mirosuri de care nici nu suntem conștiente, dar care joacă un rol important în dorința sexuală.

Acestea sunt produse de feromoni, compuși subtili sau chiar inodori pe care corpul nostru îi eliberează (cercetătorii cred că prin glandele sudoripare). Animalele folosesc feromonii pentru a detecta un partener receptiv, iar studiile au arătat că și bărbații și femeile se folosesc de aceste mirosuri evazive.

Alte cercetări sugerează că mirosul nostru este considerat a fi atractiv pentru persoane a căror imunitate genetică este total diferită de a noastră. Iar această diferență este o combinație bună pentru nașterea unor copii sănătoși genetic.

Asta poate fi și motivul pentru care atunci când întâlnim pe cineva simțim instant o anumită chimie (bună sau rea):  în subconștientul nostru adulmecăm cel mai bun partener. ( s.ce se intampla doctore)

Libidoul...

Modificările libidoului reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme. Oboseala, depresia, boala, stresul și anxietatea, lipsa unei relații armonioase în cuplu, abuzul de medicamente sau alcool pot afecta nivelurile de energie și libidoul.

Cauzele psihologice, de exemplu, modificări hormonale, tulburări ale tiroidei sau modificări în chimia creierului, toate pot juca un rol important în tulburările de libidou feminine. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a descoperi motivele, iar companiile de medicamente au început să manifeste interes în dezvoltarea doctoriilor care ajută femeile să recapete dorința.


Forum sex: Din nou libidoul...


Terapia sexuală poate reprezenta un tratament eficient, reaprinzând scânteia și încurajând cuplul să discute problemele și să învețe noi tehnici de a face dragoste.