Cercul magic al casatoriei 

Imagini pentru cercul magic al casatorieiImagini pentru cercul magic al casatorieiImagini pentru cercul magic al casatoriei

Căsătoria ca o grădină

Prin cuvinte profunde, uneori haioase, dar întotdeauna biblice, Ed Young ne prezintă din experiența lui de zeci de ani de consiliere maritală, 10 porunci pentru o căsătorie lungă și fericită.
Dumnezeu dorește pentru tine o căsătorie care să dureze. Și totul ar putea să înceapă cu această carte minunată.

În cazul căsătoriei, doi oameni intră într-un legământ unul cu celălalt și cu Dumnezeu. Acest legământ al căsătoriei poate fi cel mai bine ilustrat cu ajutorul unui triunghi echilateral. Dumnezeu este în vârf, bărbatul și femeia fiind în colțurile din partea de jos a triunghiului. Pe măsură ce partenerii urcă mai aproape de Dumnezeu, de fapt ajung tot mai aproape unul față de celălalt. Rezultatul unui asemenea legământ este o căsătorie dinamică și care aduce împlinire.
Bineînțeles că Dumnezeu nu a dat aceste zece porunci ale căsătoriei pe Muntele Sinai. Și cu siguranță nu le veți găsi în Biblie sub forma unei liste. Dar sunt acolo, pe paginile Scripturii.

Cele 10 porunci ale căsătoriei sunt:

În orice situație ați fi - logodiți, proaspăt căsătoriți sau căsătoriți de mai mulți ani; nu ați fost niciodată căsătorit, dacă sunteți divorțați sau văduvi - aceste porunci ale căsătoriei sunt pentru voi. Vor asigura o lansare perfectă pentru o căsătorie proaspată, vă pot ajuta la reînnoirea unui legământ în care ați intrat mai demult, vă pot ajuta să anticipați și să vă pregătiți pentru o viitoare căsătorie.

 A luat principiile Scripturii și a avut curajul de a le testa pe linoleumul lipicios al obișnuitei vieți de pe planeta Pământ.”- BETH MOORE – autor și